Snowden made us all finally realise

9054788328_af0cc3c22d_c

Picture by Steve Rhodes.

I’m not surprised, but a bit sad, that we needed revealing of NSA’s operations and facts from Edward Snowden before people actually started to care about our integrity online. I wrote about it last summer  (use Google Translate, or another translation tool ;)) after I read The Filter Bubble. And I can not recommend it too many times, everybody using internet, just for fun or professional, should read it!

Jag är tyvärr inte förvånad, men en smula uppgiven. Det krävdes alltså avslöjanden om NSA och att Edward Snowden läckte dokument innan folk vaknade. SvD:s Sam Sundberg har skrivit en text som sätter fingret på mina känslor. Men jag tror inte vi kan fly.

Istället måste vi lära oss handskas med internet. Jag har ända sedan jag läste The Filter Bubble (som jag inte kan rekommendera tillräckligt många gånger, och som jag skrev om här) försökt göra det för mig själv, men det är svårt. Var går min egen gräns? Tyvärr skjuter jag ibland fram den, på grund av något av det viktigaste jättarna har på sin planhalva, bekvämligheten. Klick klick, jag orkar inte bry mig, det här går snabbast. Men jag har blivit bättre på att säga nej och göra aktiva val åtminstone. SvD levererade även en text om detta i helgen. Och jag ställer mig frågan, hur ska vi kunna förstå vad vår information är värd?

Leave A Comment